Select Page

Cruise FD

Konečně jsem se dočkal a dostala se ke mě novinka a to v podobě šlapacího kajaku Cruise FD od Jackson Kayak☺.

Kayaky v názvu nesou označení FD což je zkratka pro dvě slova a to Flex Drive.
Tyto kajaky vám umožní nejen se velmi rychle a pohodlně pohybovat po vodě, jako když šlapete na kole na velmi lehký převod, ale při nepřízni terénu ve vodě se vrtulka dá sklopit do trupu lodi a nemusíte mít tak strach, že vrtuli či kajak poničíte.

Velmi výborná vychytávka když jezdíte na řekách s popadanými stromy nebo je malá hloubka. Prakticky to funguje tak, že se o šlapadlo nemusíte starat a když na něco najedete, tak se vrtule sama sklopí do vnitřku kajaku. Pak stačí zatáhnout za páčku a vrtule se sklopí zpět do vody a můžete tak pokračovat v krasojízdě.
Zároveň když projedete vodní porosty řas a namotají se vám na vrtulku, tak zatáhnete za páčku, vrtulka vykoukne na palubu a vy ji můžete bez problému očistit.

Super záležitost u šlapacích kajaků je trolling. Kde si vesele šlapete a přidržujete si prut v jedné ruce a druhou si kormidlem řídíte směr kam pojedete.
Ideální pro kuřáky a pivaře co místo pádla drží pivo nebo cigáro☺.
Můžou se tak naplno věnovat chytání a nějaké této činosti.

U šlapacích kayaků budete kotvit minimálně. Při silnějším větru stačí vždy lehce šlápnout a zůstanete na místě. To samé platí při zdolávání větší ryby. Když začnete šlapat zpět, tak kayak začne couvat a můžete si tak vetší rybu podržet ať vám nezajede do vázky.

Kayak Cruise FD je velmi rychlý a obratný. Při jízdě stačí lehce zatáhnout za táhlo, které vede ke kormidlu a prakticky se natočíte o 180 stupňů na malém prostoru. Což zase na menších vodách nebo na řekách plné překážek přijde vhod.

To asi pro první seznámení s Cruisem FD stačí a další report přidám na další šlapací kayak a to na Coosu FD☺.

Vítek